Week 1 : houtskeletbouw / by Veerle Hofman

Na 1 week kunnen we melden dat we op schema zitten . Alle wanden staan. De daken zijn getimmerd en de dakdichting in EPDM ligt op de ruwbouw. Vandaag , maandag , is  Herr Kothe , onze vaste cellulose inblazer , aan zijn blaaswerk beginnen . 

Zo'n eerste week is vrij intens. Je moet rekenen dat in 1 week eigenlijk een paar maanden van een traditionele bouw worden gebundeld. Uiteraard is er veel werk gebeurd in de voorbereiding maar dan komt alles ineens samen. Het is al heftig als we dit bouwen voor en klant, nu het voor ons zelf is is het nog eens zo hevig. 

Alles krijgt vorm . De tekeningen worden werkelijkheid . En het doet deugd om dan te zien dat alles effectief past en is zoals je het voorzien hebt. Of toch bijna alles ;-) 

 

in vogelvlucht 1 week bouwen :van asflatlaag op de betonplaat tot rubberbedekking op de daken.

 

 

 

Wat gebeurt er dan deze week ? 

Nadat de ruwbouw geplaatst is en de dakdichting zorgt dat alles beschut is voor de regen , kan er binnen nog een en ander afgewerkt worden. 

De luchtdichting verder in orde brengen . Latten op de intello daken plaatsen . installatiewanden uittimmeren en dan natuurlijk inblazen van de buitenwanden met cellulose . Daar zijn ze deze morgen mee gestart 

 

Verder worden deze week onze ramen geleverd en gaan we deze ook plaatsen.