ECO BOUWERS / by Veerle Hofman

Volgende week is het zo ver. Op 7-8-11 en 15 november nodigen wij iedereen die interesse heeft uit om ons een bezoek te brengen op de eco bouwers open deur dagen. 

Inschrijven kan via de link van eco-bouwers

Wat mag je verwachten ? We zullen jullie ontvangen in onze BiJNA afgewerkte Bio- Ecologische Ecobouwers woning. 

Dat we een BEN gebouw hebben neergezet kon u al lezen in voorgaande posten . Om aan de ECO bouwers opendeurdagen mee te mogen doen moet je echter nog een tikkeltje verder gaan. Het K-peil van de woning mag maximaal K25 zijn waar dat voor een BEN woning K40 is . Uiteraard hebben we ons uiterste best gedaan om het K-peil zo laag mogelijk te houden. We kwamen uit op een K24 en daarmee voldoen we dus aan de voorwaarden voor de Eco Bouwers. 

Alle Eco bouwers woningen moeten aan deze eis voldoen . Maar niet alle woningen zijn Bio Ecologisch zoals de onze . Een extra plus punt om te komen kijken natuurlijk. 

Je kan al een korte blik werpen via de pagina Sint-Niklaas bij de Projecten. Er komt nog meer op te staan . Momenteel hebben we heel hard gewerkt om te zorgen dat onze woning bijna klaar is. 

Zelf voorzien we om te verhuizen eind november. Op 17 november , na de opendeurdagen , wordt de parket nog geplaatst . Dat hebben we bewust gedaan na de opendeurdagen omdat het anders moeilijk te organiseren valt . 

Uiteraard zal ons huis nog niet 100 % af zijn , maar op vandaag is ons sanitiar in orde, ligt boven de linolium , werkt de verwarming en de electriciteitsinstallatie en is de keuken geinstalleerd (op het kookeiland na) . Ook onze ijskast en diepvries staan op hun plaats . 

Volgende week brengen ze al een nieuwe droogkast . Dat wordt dan ineens ons eerste nieuwe stuk in het huis. 

Wat zullen we nog moeten afwerken ? wat timmerwerk, wat schrijnwerk , wat plintjes, wat binnendeuren, meubilair aanpassen en herplaatsen .... Er is nog wel wat te doen . We kiezen er zelf voor om dit verder af te werken terwijl we er wonen. Het spaart ons heel wat over en weer gerij en we kunnen onze dagen terug wat beter indelen zo. 

Hopelijk tot op 1 van de eco bouwers opendeurmomenten en indien deze dagen niet passen dan verwelkommen wij u graag op een ander moment. Laat maar iets weten en dan kunnen we afspreken.